Cute Teddy Bear !

Saturday, 23 June 2012

Hari yang paling teruk

Heyy :')

Lama tak ber-update blog ni , kan ? Dah berhabuk dah pun . Hee xD . 

Okey ='D . Fatin ada cerita sedih nak beritahu kat korang ;'( . urm , SEDIH ? haha x) . Tak sedih mana pun , sebenarnya .

Hari tu , hari khamis ( 21 Jun 2012 ) . Fatin nak ambil buku teks yang kena rampas , dengan Cikgu buku teks . Nama ustazah tu ? Tak tahu , dan tak nak ambik tahu ! ( start nak marah dah ni ) . Satu buku teks yang kena rampas kena caj RM 0.20 sahaja . Murah jer , kan ? Masa nak bayar duit kat cikgu , ada seorang ustazah menyampuk , " Hari ni , buku teks kena caj RM 0.30 . Naik harga dah ." Then , Fatin pusing lah , belakang sebab nak tengok muka ustazah tu . oke , sebenarnya .. Fatin rabun jauh . So , tak nampak lah , muka ustazah tu . Fatin pun kecilkan sedikit mata tu , untuk tengok dengan lebih jelas . Tiba-2 ustazah tu cakap kat Fatin , " Hey , babpe wat mata gitu ur ? Wat lah lagi muka marah macam tu lagi . Kalau nak wat muka marah macam tu , baik tak yah sekolah sini terus lahh . Pergi sekolah lain tuh . Nanti , tahun depan , beli buku teks sendiri . Jangan pinjam dengan sekolah dah  " ( dengan nada marah ) .

Ustazah , lepas ustazah kata macam tu , sakit hati saya . Rasa nak menjawab sahaja dengan ustazah , tapi , saya hanya sabar . Then , Fatin cakap dalam hati , " Selama ni , memang aku tak nak masuk kat sekolah ni , pun . Sekolah Agama jer , tapi , perangai anak murid , bukan main teruk ! " . Pastu , ada sorang Cikgu ni , die tanya , " awak ni , orang KL ke ? " . Then , Fatin kata lahh , " Orang Terengganu " . Ustazah tu , menyampuk lagi , " Awak mengigau ke , Siang-2 hari ni , cakap KL ? Tak ahu benda lahh awak ni . Lain kali , cakap bahasa Terengganu , boleh dok ? Ni lahh , penyakit FORM 1 sekarang , berlagak cakap KL . Bodo nyer lahh ! " . 

Ustazah dah puas hati cakap macam tu , kat saya ? Dah laa , ada 4 atau 5 orang kakak senior kat situ . Memang malu lahh . Lepas tu , Fatin masuk kelas . Rasa nak MENANGIS jer , tahu tak ? Kenapa lah , Ustazah macam kau ni , wujud dalam dunia ni ? Dalam kelas , saya ingat balik apa yang ustazah cakap kat saya . Ustazah , saya takkan lupa , dengan apa yang ustazah cakapkan tu . SAYA TAKKAN LUPA SAMPAI MATI LAHH ! 

Lepas balik , Fatin terus masuk dalam bilik . Then , menangis sorang-2 , sampai malam . Habis bengkak mata Fatin . Korang tak tahu , betapa sedih nya , hati Fatin ni . Fatin pun , cakap lah , semua benda ni , kat Bestie Fatin . Dia kata " Ustazah tuh gile " dan macam lagi-2 lah ". Awak ! saya sokong sangat-2  statement awak tuh . Oyeah ! Fatin pun , ada cakap kat mak Fatin . Bukannya , nak tanya , " Kenapa Ustazah tu , cakap camtu ? " . Tapi , dia cakap " Padan muka " . Menyesal Fatin cakap kat mak Fatin . Makin sakit hati , ada lah . Ni , First time , Fatin cakap dengan mak Fatin pasal benda yang berlaku kat Fatin . Selama ni , Fatin pendam sorang-2 je , tapi , ada lahh , jugak kadang-2 , Fatin beritahu Bestie Fatin . Tapi , Fatin suka pendam sorang-2 , sebab ? Lebih senang kalau macamtu , tak perlu risau pasal ape-2 pun x) .

Btw , Korang nak tahu ? sebenarnya , Fatin ni :

Asal : Johor 
Tinggal : Kuala Terengganu 

Okey , ustazah . Kalau saya beritahu saya sebenarnya , asal dari mana ... Mesti , Ustazah malu , kan ? Sebab tu , laa .. saya pandai cakap KL !!! Saya bukannya , sengaja pun nak cakap bahasa KL kat sekolah tu . Dah , saya memang cakap macam tu , nak buat macam mana , kan ? Haish ~ Stress main dengan ustazah yang tak faham bahasa ni !

# Just that for today  :\ . Bye :') . ILYSM 

No comments:

Post a Comment